var 2 cover

Comunicat de presă – Proiectul Eco-Civica, Fundeni, jud. Călărași

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Edelvais în parteneriat cu Școala nr. 1 din Fundeni, jud. Călărași, lansează proiectul ECO – CIVICA, în perioada 12-20 octombrie, scopul fiind creșterea vizibiltății în rândul comunității cu privire la problemele de mediu, dar și formarea unui simț al comunității prin încurajarea producerii schimbărilor la nivel local.

Proiectul este realizat în cadrul programului Balkans, let’s get up!, program ce vizează îmbunătățirea societăților din zona Balcani prin implementarea de proiecte sociale inițiate de tineri.

Proiectul Eco-Civica s-a concretizat drept o modalitate de participare la îmbunătățirea condițiilor educaționale în regiunea Balcanilor, prin promovarea educației non-formale ca unealtă necesară în universul dezvoltării educaționale a copiilor și tinerilor proveniți din medii defavorizare.

`Atât timp cât conștientizăm că implicarea noastră este esențială pentru schimbare, și îi găsim aplicabilitate, putem spera într-o societate mai bună. Alături de o echipă minunată, care crede că educația e motorul schimbării, s-a născut proiectul ECO-CIVICA.` - Emilia Holtea, voluntar Eco-Civica.

Comuna Fundeni este așezată la o distanță de 24 km de București, în județul Călărași cu un număr de peste 5000 locuitori. Pe raza comunei funcționează trei unități școlare – Școala nr. 1, școala coordonatoare cu clasele I-VIII, iar școlile 2, 3 funcționează cu clasele I-IV, proiectul urmează să fie implementat la Școala nr. 1 în urma acordului de parteneriat.

Obiectivele acestui proiect sunt:

  • Conștientizarea problemelor de mediu în rândul elevilor implicați în proiect și motivarea acestora pentru a se implica civic.
  • Construirea unei comunități mai puternice prin implicarea profesorilor, părinților, afacerilor locale, autorităților locale în anumite etape din proiect.

În luna octombrie 2015 proiectul va cuprinde următoarele activități cu aproximativ 120 de copii:

  • Training de educație ecologică, activism și implicare socială „Pentru tine ce este natura?”
  • Ateliere de reciclare creativă – Eco-bricolaj
  • Plantări de puieţi
  • Reciclare selectivă – colectare diferențiată a deșeurilor.
  • Marș ecologic al elevilor
  • Expoziție: ECO de mic!

La sfârșitul lunii octombrie, echipa de implementare a proiectului va participa la un seminar de evaluare și diseminare rezultate în Croația, alături de tineri din întreaga zona a Balcanilor.

 

Mai multe informații despre proiect:

 

Pentru alte detalii vă stăm la dispoziție la adresa madalinaemiliamihai@gmail.com

Persoană de contact: Mădălina Mihai.

 

 

 

 

 

Share Button

Leave a Reply